Thuiszorg

 

Ook aan de Costa Blanca is het mogelijk om thuiszorg te krijgen. Dus heeft u langere tijd verpleging of persoonlijke verzorging nodig, is dat geen probleem. Er zijn meerdere thuiszorgorganisaties actief. Waaronder ExcellentCare (www.excellentcare.es) en Anneke Integral Services (https://www.anneke.es). Dit zijn Nederlandse organisaties daarnaast zijn er ook nog een aantal Engelstalige organisaties in de omgeving zoals MarinaCare (www.marinacare.eu), Care4YouinSpain (www.care4youinspain.com) en 3CCareagency (www.costablancacareagency.com)

Hier kunt u naast het aanvragen van thuiszorg ook hulpmiddelen huren, zij regelen eventueel rolstoelvervoer en begeleiding naar een arts.

 

De diensten van de thuiszorg zijn:

– Persoonlijke verzorging (zoals hulp bij douchen, aankleden, steunkous aantrekken)
– Verpleging (zoals wondverzorging, stomaverzorging, diabetesverzorging)
– Sociaal psychologische verpleging
– Palliatieve zorg
– Begeleiding en ondersteuning (zowel medisch als administratief)
– Huishoudelijke ondersteuning

 

Het is aan te raden om vooraf contact op te nemen met deze organisaties over de mogelijkheden.

 

Het huren van hulpmiddelen kan bij casa la fonda Spanje (https://casalafondaspanje.nl/medische-hulpmiddelen/ 

Naast het huren van hulpmiddelen is het ook mogelijk hulpmiddelen en een rolstoelbus te huren bij Easy hire Alicante (http://www.easyhire.info/Alicante/index.html)en bij mobility centre Spain (www.mobility-scooters-spain.com). Rolstoelauto's zijn ook te huur bij https://www.alicanteregiontransfers.com/wheelchair-accessible-vehicle-hire-alicante-airport/

Een rolstoel taxi is te huur vanaf de luchthaven van Alicante bij http://www.radiotaxielche.es/index.asp