Klimaat

 

De Costa Cálida heeft een mediterraan klimaat met milde temperaturen. Er valt weinig neerslag en ook is het er niet extreem koud of warm. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar. Aan de Costa Cálida tref je het beste en gezondste klimaat van Europa, dat wordt bevestigd door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

De Middelandse Zee verwarmt in de winter. De bergen en heuvels van het achterland houden deze warmte vervolgens in de winter vast. Deze bergen en heuvels zorgen er ook voor dat de kou uit het binnenland wordt tegen gehouden in de winter.

 

De Costa Blanca ligt tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada. De Costa Blanca heeft ongeveer 74 stranden met een totale lengte van 250 km.

Vrij vertaald betekent Costa Blanca “Witte Kust”. Zij heeft haar naam mede te danken aan de vele bomen met witte bloesems.

 

Pilar de la Horadada

 

Pilar de la Horadada is de meest zuidelijke gemeente van de provincie Alicante en ligt op 3 km landinwaarts van het strand van El Mojon. Het dorp ligt op ongeveer een uur rijden ten zuiden van de luchthaven van Alicante en is het best te bereiken door de A-7 richting Murcia te nemen en vervolgens afrit 77 (Torrevieja/Cartagena) en volg vervolgens de borden. Ook is er de mogelijkheid om met de bus of trein vanuit Alicante erheen te reizen. 

Pilar de la Horadada heeft een ideale ligging dicht bij de veilige zandstranden van de Mar Menor.

Zie voor meer informatie https://thecostablancaguide.com/een-dag-in-pilar-de-la-horadada/?lang=nl

 

Stranden

 

Het strand van Mil Palmeras is ideaal voor zeilliefhebbers, die aansluiten op de inhammen van Rincón en Puerto; de laatste met een promenade die op hete zomeravonden tot leven komt. Het strand van Mil Palmeras ligt in de wijk Mil Palmeras en het strand is rolstoeltoegankelijk.

 

Las Villas, het strand achter de jachthaven van Torre de la Horadada, is het langste strand, gevolgd door een kleiner strand bij La Mojón, dat de grens met Murcia bereikt.

 

Playa de el Conde ligt aan de voet van de uitkijktoren. Ook dit strand is rolstoeltoegankelijk.

 

Ook is er vlakbij in Torre de la Horadada is een strand met faciliteiten voor invaliden, waaronder een rolstoeltoilet, een afdak waaronder men met zijn rolstoel kan zitten, en men kan gedeeltelijk met zijn rolstoel op het strand komen middels vlonders.

 

Vrije tijd en recreatie

 

Aan de kust is een volledig aanbod aan watersporten beschikbaar. De stad heeft uitstekende sportfaciliteiten voor atletiek, voetbal en maneges waar men kan paardrijden zijn beschikbaar in de buurt. Ook zijn er diverse sportscholen en golfbanen in de buurt.

 

Boodschappen doen

 

Het centrum van Pilar de la Horadada is een winkelparadijs met veel boetieks, banketbakkers, banken en supermarkten aan de hoofdstraat Calle Mayor. Tevens vind u er diverse restaurants en apotheken.